Laser vanligt mot kvinnligt håravfall

Den vanligaste behandlingen som man idag använder mot kvinnligt håravfall är när man använder en laser som skickar in infraröda strålar i huvudet som påverkar hårsäckarna, men för att hårsäckarna ska kunna ta upp strålarna ordenligt så varvar man den här behandlingen med en nålterapi då man rullar hela hårbottnen med väldigt små nålar. Cytostatika påverkar celler som är i delnings eller tillväxtfas, alla celler i kroppen påverkas. Både cancerceller och friska celler. En vanlig ljuskälla sänder ut fotoner i alla riktningar och faser över ett brett elektromagnetiskt spektrum (olika våglängder). Lasern, däremot, sänder ut fotoner i fas med varandra i en smal väldefinierad och ofta polariserad ljusstråle i en enda våglängd. Laserljus kan koncentreras till en mycket liten yta och därmed bli mycket intensivt. Hårersättning är en behandling som inte behöver utföras med en operation, det betyder att man inte behöver en kirurg eller göra en hårtransplantation för att man ska kunna få lite mer hår på huvudet istället för sitt egna tunna hår.

Comments are closed.